U bent hier

Verbod grensoversteken van en naar Nederland geldt ook voor fietswegen

Kempen regio | Mol
23.03.2020 - 15.26u
Door: Mark Jaspers

Afgelopen zaterdag werden alle grensoverwegen met Nederland gesloten voor niet-noodzakelijke verplaatsingen. De sluiting geldt in beide richtingen, zowel voor auto- als vrachtverkeer, maar ook voor fietsers en wandelaars. Mol zorgt voor waarschuwingsborden aan de grensoverwegen op veelgebruikte fietspaden.

Recreatief fietsen en wandelen is volgens de coronamaatregelen toegestaan op voorwaarde dat je van thuis uit vertrekt en enkel met je eigen gezinsleden (+ eventueel 1 extra vaste persoon) op pad gaat. Je mag tijdens je fiets- en wandeltochten de grens met Nederland niet oversteken.

Sluiting grensoverwegen

De grenssluiting geldt zowel voor de grotere grensoverwegen Reuselseweg en Eerselseweg (N123), als voor de talrijke fiets- en wandelpaden die onze grens met Nederland kruisen zoals onder andere:

· Steenovens

· Lommelseweg

· Bergeyksedijk

· Grensweg

Om fietsers te waarschuwen, plaatsen we borden met de boodschap 'Grensoverweg gesloten. Verboden doorgang' op de fietspaden.

Enkel noodzakelijke grensoversteken mogelijk

Onze politie Balen – Dessel – Mol werkt met een combinatie van vaste controleposten (op wisselende tijdstippen) en politiepatrouilles om de grensoversteken te controleren.

Wie door de politie wordt gecontroleerd, zal de noodzakelijkheid van zijn of haar grensoversteek moeten aantonen. Er gelden zware boetes voor overtredingen. Grensarbeid, economisch goederentransport en co-ouderschap worden beschouwd als een toegelaten verplaatsing. Voeding aankopen kan ook in België én mag dus niet.

Politiecontroles

De politiecontroles zijn – gezien de talrijke taken van de politie in deze crisistijden – onmogelijk 24/24 en volledig fysiek sluitend. We roepen onze inwoners én de inwoners van onze Nederlandse buurgemeenten dan ook op om vanuit het eigen gezond verstand en individuele verantwoordelijkheidszin af te zien van grensoverschrijdende verplaatsingen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto