U bent hier

'Verbonden blijven met collega’s in coronatijden?' Het PoetsPaleis weet hoe

Kempen regio | Neteland
11.02.2021 - 16.19u
Door: Lex Verellen

Het PoetsPaleis heeft een hart voor medewerkers. Het dienstenchequebedrijf voor huishoudhulp met kantoren in de regio Zuiderkempen en Beerse, zet haar huishoudhulpen steevast op de eerste plaats.

Het bedrijf werkt actief en continu om persoonlijke aanpak, verbondenheid, betrokkenheid en respect naar werknemers te waarborgen en promoten. Daarin slaagden ze perfect tijdens een heuse schattentocht waarvoor hun Poet

sPaleis-schatten van de verschillende kantoren de strijd met elkaar aangingen. Het spel bleek de perfecte manier te zijn om die verbondenheid te bewaren, én zorgde volgens het personeel voor een enorm welgekomen opsteker in moeilijke tijden.

Op zoek naar alternatieven om de typische fijne werksfeer te bewaren

"Onze huishoudhulpen zijn een warme werksfeer gewend," aldus Nancy Scheyvaerts kantoorverantwoordelijk in Beerse. Bij het PoetsPaleis worden de medewerkers op handen gedragen.

Ze worden dan ook regelmatig verwend met leuke acties, complimentjes en schouderklopjes. "Zeker in Beerse feesten en connecteren we graag," voegt Nancy toe. In tijden van Corona moet dat op een andere manier als de gewoonlijke feestjes en evenementen.

Je kunnen amuseren op het werk en streven naar een fijne werksfeer blijft een fundament voor het bedrijf, ook wanneer dat moeilijker gaat.

Een coronaproof alternatief

Geen uitstel van de gewoonlijke partijtjes en samenkomsten, maar kwestie van zoeken naar een alternatief. Dat alternatief kreeg vorm in een spel dat de medewerkers in kleine groepjes – coronaproof – konden spelen.

Van september tot december namen tientallen medewerkers van 6 verschillende kantoren deel aan een heuse PoetsPaleis-schattentocht. Elk kantoorteam werd aangevoerd door een 'schatbewaarder' die de poetshulpen coördineerde tijdens een 30-tal ludieke missies.

Die verschenen in een speciale app, en werden uitgevoerd in kleine groepjes. Het bleek de ideale manier te zijn om plezier te maken met collega's, de gedachten te verzetten en dat allemaal in lijn met de maatregelen.

Collega's aan het woord

Nancy, schatbewaarder van dienst in kantoor Beerse, was aangenaam verrast door het animo voor het spel. "Het was heel leuk om te zien hoe iedereen er compleet voor ging.

Er werd meteen een Facebookgroep opgericht door de deelnemers, geheel op eigen initiatief, waar à volonté leuke foto's, filmpjes en berichtjes werden gedeeld," vertelt ze.

"Wat een dynamiek! Sommigen kwamen echt fanatiek uit de hoek, en namen ook collega's die nog maar net bij ons werken mee op sleeptouw," voegt ze toe.
Ze noemt Monika als 'fanatiekste deelnemer'.

"We speelden niet enkel 'om te winnen', maar genoten vooral van het spel. Zeker in coronatijden was dat heel fijn," aldus de enthousiaste huishoudhulp. "Ik ben vaak op pad geweest en heb keihard gelachen," voegt ze toe.

Voor Monika is het contact met de collega's het fijnste aan werken bij het PoetsPaleis. Het is voor haar bovendien een goede manier om haar Nederlands te oefenen. Dat haar team won, is de kers op de taart.

Missie geslaagd

De gemaakte filmpjes en foto's werden verzameld in een heerlijk compilatiefilmpje, waarmee het bedrijf ook mikt op een bijkomend doel. Het PoetsPaleis is namelijk continu op zoek naar nieuwe werkkrachten om het team te vervullen.

Met acties zoals deze hopen ze die potentiële collega's te laten proeven van de werksfeer, en hen warm te maken om te solliciteren.

Eén van de missies was dan ook om de vacature zo veel mogelijk te delen, wat de deelnemers royaal deden. Werken bij Het PoetsPaleis betekent deel uitmaken van een echte community, waarbij de onderlinge verbondenheid enorm sterk is.'

imageMeer nieuws

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 18.01.2022 - 08.12u

Icoon Jules Müller overleden (93)

Icoon Jules Müller overleden (93)
Herentals | Neteland 17.01.2022 - 19.43u

Overlegcomité komt vrijdag opnieuw samen

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 19.33u

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 17.13u

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 17.01.2022 - 16.49u

Loos brandalarm in Kleerroos

Loos brandalarm in Kleerroos
Herentals 17.01.2022 - 12.11u

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 17.01.2022 - 11.10u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto