FC Lentezon begon haar avontuur in 2e provinciale op het veld van Balen. De ploeg van trainer Patrick Goots is al jaren een vaste waarde en mikt dit jaar op een top-5 plaats in de eindrangschikking.

'De aanvangsfase was rommelig aan beide kanten', zegt Lentezon-coach Maarten De Voeght.   'Na een kwartier stond Bosmans achter de bal voor een vrije trap. Deze werd door Cools op thuisdoelman Coomans gemikt. De rebound viel voor de voeten van Gysels, die de 0-1 binnen tikte.

Het doelpunt werd echter afgekeurd voor buitenspel. Lentezon begon meer en meer het laken naar zich toe te trekken, zonder echt gevaarlijk te zijn. Op slag van rust legde Schilders nog een bal in de loop van Bosmans, die de thuisdoelman geen schijn van kans liet (45' 0-1, Bosmans).

Vlak na de rust begon Lentezon furieus. Het dwong een paar kansen af, maar telkens lag een been of het doelhout in de weg. Op de tegenaanval werden de bezoekers koud gepakt. Een voorzet werd opgepikt door alleskunner Coeckx en die duwde droog de gelijkmaker tegen de touwen (56' 1-1, Coeckx).

De bij de bezoekers ingevallen Nuyens werd op de rand van de grote backlijn foutief afgestopt. Gysels draaide de vrije trap enig mooi in doel (64' 1-2). Balen voerde een aantal wissels door en speelde "kick and rush".

Met lange ballen trachtte de thuisploeg om nog een puntje uit de brand te slepen, wat ook lukte. Weer Coeckx lukte de gelijkmaker met het hoofd (70' 2-2 Coeckx).'

Foto : KFC Lentezon bij de teamvoorstelling in juni 2019 / Nnieuws.