Het parket onderzoekt een verdacht overlijden met geweld op Mieke Verlinden, een lerares van 59, in de Fabiolastraat Noorderwijk. Dinsdagnamiddag rukten politie Neteland en hulpdiensten massaal uit naar de woning. 

Het slachtoffer is met meerdere messteken vermoord.

Politie en parket deden meteen een uitgebreid buurtonderzoek. Het gerechtelijk labo stapte af. Een persoon is als getuige verhoord. Er is nog niemand opgepakt. De speurders staan voorlopig nog voor een raadsel.

De buurt reageert intussen totaal verrast op de feiten. Slachtoffer Mieke V. is een geliefde figuur in Noorderwijk, omdat ze werkte als leerkracht in basisschool 't Klavertje. Het getroffen echtpaar heeft 2 volwassen kinderen die niet meer thuis wonen. (pol)  Foto's Nnieuws OHT / M. Weyers

Update 15u - 12/11 :

Parket : 'Er is nog niemand gearresteerd'

Twee dagen later zegt het Antwerpse parket geen echt grote stappen vooruit te hebben geboekt.

'We zijn nog altijd met onderzoeksdaden bezig, maar eigenlijk tasten we nog altijd een beetje in het duister. Er is nog niemand gearresteerd.'

In basisschool 't Klavertje Noorderwijk zijn de collega's van juf Mieke Verlinden diep onder de indruk. Mieke was voor velen binnen de school meer dan een collega. De school gaat een rouwhoek inrichten en slachtofferhulp biedt continu bijstand.

'We vragen onze kinderen voor de veiligheid om de deur thuis op slot te doen', klinkt het bij de directie van BS 't Klavertje. (pol)