U bent hier

Verdachte (46) aangehouden na verschillende brandstichtingen in Herentals (2), asbest vrijgekomen

Herentals | Kempen regio
05.04.2019 - 08.57u
Door: Herman Gezelle

In Herentals is donderdagavond de 46-jarige Dieter K. uit Meerhout opgepakt op verdenking van drie brandstichtingen. Dat meldt het Antwerpse parket. Bij één van die feiten gingen donderdagnacht rond 23.55u drie caravans en een duiventil in vlammen op.

Het parket onderzoekt ook of de man in aanmerking komt voor enkele branden in zijn thuisgemeente Meerhout de voorbije week.

De hulpdiensten werden donderdagavond om iets voor middernacht opgeroepen voor 2 brandhaarden in de volkstuintjes aan de Olympiadelaan. 3 caravans en een duiventil raakten daarbij volledig vernield. 12 duiven en enkele siervogels overleefden de brand niet.

Het was volgens het parket meteen duidelijk dat de branden waren aangestoken.

Een interventieploeg van politie Neteland die aan het patrouilleren was in de buurt, merkte vervolgens ook nog een brand op nabij het station, waar een afvalcontainer in lichterlaaie stond.

Op het perron van het station trof de politie een man aan die zich verdacht gedroeg. Hij werd gearresteerd en zal worden verhoord in verband met de feiten in Herentals en mogelijk ook enkele branden in Meerhout eerder. (belga)

'Mijn diertjes waren mijn hobby én mijn leven'

'Mijn caravans en mijn diertjes waren mijn hobby én mijn leven', zegt eigenaar Erik Vercammen. 'Ik zat hier iedere dag, vaak met vrienden. We zijn hier ook tot vanavond geweest en toen was alles nog in orde. Hier wordt overigens niet gerookt. Dit moet aangestoken zijn.' 

In de volkstuintjes naast de Olympiadelaan is de verslagenheid bijzonder groot. Naast de materiële schade en het verlies van 12 duiven en siervogels zullen de dagelijkse bijeenkomsten niet meer hetzelfde zijn. 'Waarom doet zo'n echte gek zoiets?', vragen de duivenliefhebbers zich emotioneel af.'

Foto's Johan Temmerman : o.a. het federale parket doet het sporenonderzoek / Nnieuws.

Update 7/4:

Bij de aangestoken branden in de volkstuintjes aan de Olympiadelaan is asbest vrijgekomen, zo stelt een deskundige vast na een plaatsbezoek gisteren.

Ook op de aanliggende percelen werden asbestdeeltjes teruggevonden. Volgende week start een gespecialiseerd bedrijf met de reiniging waarbij een deel van de grond zal worden afgegraven. (bw)


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto