Tijdens een marathonverhoor van bijna negen uur heeft Marco L. (43) uit Turnhout de moord op gevangenis-verpleegster Christine Lenaerts (45) gedeeltelijk bekend. Hij was onder invloed van drank en drugs.

Het slachtoffer uit Bouwel werd op 26 april dood gevonden langs het kanaal Herentals-Bochelt in Olen. Ze was gewurgd met haar eigen jas. Ze had eerder onderdak gegeven aan de ontsnapte gevangene Ashley V.D.V. (33) uit Herentals. Tijdens een uitgebreid verhoor eind mei schoof V.D.V. de schuld in de schoenen van haar partner Marco L.

"Mijn cliënt heeft woord gehouden en tijdens een verhoor van meer dan 8 uur bij de federale gerechtelijke politie van Turnhout zijn rol bij de feiten toegelicht", zegt meester Evelyn Du Moulin. "Hij heeft zijn volledige medewerking verleend. De speurders hebben geen abnormale dingen vastgesteld in zijn relaas."

Op het ogenblik van de feiten was het koppel onder invloed van drugs. De verpleegster is wellicht in haar auto gewurgd. Marco L. zou niet in haar woning zijn geweest. (belga)

Op de foto : de ontsnapte gevangene Ashley V.D.V. (33) uit Herentals/ foto Bert De Deken.