De gerechtelijke politie heeft Gunter Uwents opgepakt die verdacht wordt van de moord op juf Mieke Verlinden uit Noorderwijk.

'De 37-jarige Uwents uit Berchem, oud-leerling van juf Mieke, is zondagnamiddag gearresteerd', zegt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket. 'Hij heeft ook al 'een uitvoerige verklaring afgelegd over zijn betrokkenheid bij de feiten'.

De man is oorspronkelijk afkomstig uit Olen en erg katholiek. 'Een zonderling', volgens kennissen.

De opheldering betekent voor de familie een enorme geruststelling. En zeker ook voor heel de Noorderwijkse gemeenschap die al die tijd intens meeleefde met de familie.


'Doorbraak na uitnodiging voor DNA-onderzoek'

Op dinsdag 10 november 2020 werd de 59-jarige Maria 'Mieke' Verlinden dood aangetroffen door haar man Michel in hun woning in de Fabiolastraat Noorderwijk.

De dader had buitensporig zwaar geweld gebruikt met 101 messteken. Er werd niets gestolen: een portefeuille met geld lag onaangeroerd op de eetkamertafel.

In het gerechtelijk onderzoek gevoerd tussen de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen en de lokale recherche van politie Neteland, werd niets aan het toeval overgelaten.

Zo werd op vraag van de onderzoeksrechter een uitvoerig DNA-onderzoek opgestart door het forensisch DNA-labo van het UZA en het NICC. In dat kader kreeg de 37-jarige verdachte uit Berchem onlangs een uitnodiging van de speurders voor een verhoor en de afname van een DNA-staal.

Nog voor het DNA-staal werd afgenomen, heeft de man bij de speurders een uitvoerige verklaring afgelegd over zijn betrokkenheid bij de feiten.

De man is een oud-leerling van juf Mieke. De 30-er was niet gekend bij politie en gerecht.

Vandaag worden nog extra onderzoeksdaden uitgevoerd, onder meer de analyse van het DNA-staal van Gunter U.

UPDATE : Dinsdagnamiddag is Gunter U. aangehouden en voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout.  Het DNA-staal van Uwents "matcht met dat van het profiel dat op de plaats van de feiten werd aangetroffen".

Uwents zegt aan de speurders ook dat hij geen mes bij zich had toen hij aanbelde bij juf Mieke de dag van de moord. Waar het moordwapen is gebleven, blijft een raadsel. Het is nooit gevonden. (pol-parket)  Foto's parket en NNieuws.