U bent hier

Verdachte opgepakt voor bommelding in scholen in Westerlo, Aarschot en Diest

Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen | Westerlo
09.10.2019 - 10.25u
Door: Herman Gezelle

In het onderzoek naar de bommelding in scholen in Westerlo, Aarschot en Diest op 8 mei heeft de federale gerechtelijke politie een verdachte gearresteerd. Dat meldt het Antwerpse parket woensdag.

De verdachte zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

De bommelding in kwestie gebeurde in de vorm van een brief, die was opgehangen aan Veiligheidscentrum De Marly in Westerlo, waar onder meer politie en brandweer gehuisvest zijn.

Die nacht werd er trouwens ook een benzineachtige vloeistof uitgegoten aan dat gebouw en werd in de buurt een auto in brand gestoken. In de brief werd gewag gemaakt van een bom in een niet nader bepaalde school in Westerlo, Aarschot of Diest.

De politie liet uit voorzorg alle scholen in die gemeentes ontruimen en liet een sweeping van de gebouwen uitvoeren met explosievenhonden, maar die leverde niets op. Zowat 22.000 leerlingen werden een hele tijd uit de les gehaald.

Tijdens het onderzoek doken beelden op van de vermoedelijke dader. Die werden samen met een opsporingsbericht verspreid via het VTM-programma "Faroek". Dinsdag kon de politie uiteindelijk een verdachte arresteren.

Het onderzoek loopt wel nog volop. (belga) Foto rr.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto