U bent hier

Verdachte Pokémonmoord op meisje uit Heist op weg naar assisenverwijzing

Heist op den Berg
07.11.2018 - 22.00u
Door: Mark Jaspers

Het dossier van de Pokémonmoord komt vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen. Die moet beslissen of het wordt overgemaakt aan het parket-generaal met het oog op een verwijzing naar het hof van assisen.

John V.D.B. (26), de verdachte in dit dossier, had op 7 februari 2017 met Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg afgesproken in Antwerpen om Pokémons te ruilen. Het meisje verdween daarna spoorloos.

V.D.B. werd een dag later aan de tand gevoeld door de politie, maar beweerde dat Moreau niet was komen opdagen. Hij werd daarin tegengesproken door beelden van de politiecamera's uit de buurt.

Op 9 februari werd het lichaam van het meisje aangetroffen bij graafwerken in de binnentuin van zijn woning aan de Van Stralenstraat. Ze was met geweld om het leven gebracht. V.D.B. gaf daarna toe dat hij haar ontmoet had, maar kon zich het verdere verloop van die dag niet meer herinneren. De twintiger zit nog altijd in voorhechtenis.

Als het dossier wordt overgemaakt aan het parket-generaal, dan is het daarna aan de kamer van inbeschuldigingstelling om te beslissen of hij verwezen wordt naar het hof van assisen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto