De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft donderdag Babur Y. (24) uit Herentals naar het Antwerpse hof van assisen verwezen voor de moord op zijn vriendin Eleanore De Strijcker (27).

Het koppel kampte met relatieproblemen en het slachtoffer wilde er een punt achter zetten. Babur Y. was op 13 maart 2018 naar haar woning aan Kleerroos gekomen om alles uit te praten.

Het kwam opnieuw tot een woordenwisseling en hij had haar met meerdere messteken om het leven gebracht.

Haar twee dochtertjes lagen op dat ogenblik te slapen. Ze belden later bij de buren aan, nadat ze hun moeder in een plas bloed hadden aangetroffen. Babur Y. was intussen weggevlucht met zijn wagen.

Hij werd gearresteerd in het Limburgse Houthalen-Helchteren, waar hij op de E314 een verkeersongeluk had. De 20-er bekende dat hij zijn vriendin gedood had.

Hij was in 2011 als 16-jarige jongen vanuit Afghanistan naar België gekomen. Hij woonde eerst jaren in Brussel. Een 2-tal jaar voor de feiten was hij naar Herentals verhuisd, toen hij een relatie kreeg met het slachtoffer. Hij werkte als fabrieksarbeider en heeft nog een blanco strafblad. (belga) - Foto's archief Nnieuws / Johan Temmerman/ en rr.