U bent hier

Verdachte van Pokémonmoord blijft in cel

Heist op den Berg | Provincie Antwerpen
21.03.2017 - 13.23u
Door: Herman Gezelle

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van John V.D.B. (25), die verdacht wordt van de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg, met een maand verlengd. De man blijft er nog altijd bij dat hij zich niets meer kan herinneren.

John V.D.B. en Shashia Moreau hadden op 7 februari in Antwerpen afgesproken om Pokémonfiguurtjes te ruilen. Het meisje verdween daarna spoorloos. V.D.B. werd een dag later aan de tand gevoeld door de politie, maar beweerde dat Moreau niet was komen opdagen.

Uit nazicht van de politiecamera's bleek dat zijn verklaring niet klopte en dat het meisje wel degelijk bij hem was geweest. Op 9 februari volgde dan een huiszoeking in zijn woning aan de Van Stralenstraat. Het lichaam van het meisje werd bij graafwerken in de binnentuin aangetroffen. Uit de autopsie bleek dat ze met geweld om het leven werd gebracht.

V.D.B. gaf daarna toe dat hij haar ontmoet had, maar kan zich het verdere verloop van die dag niet meer herinneren. "Er is nu een gerechtspsychiater aangesteld om zijn geestestoe stand te onderzoeken", zeggen zijn advocaten Ilse Buyst en Liliane Verjauw. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto