Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Verdachten van minstens 11 woninginbraken opgepakt dankzij ANPR-systeem

politie
Met de arrestatie van twee verdachten komt er hopelijk een einde aan de inbrakengolf die de voorbije dagen en weken niet alleen regio Turnhout, maar ook andere regio's in het land teisterden.
 
Politie Regio Turnhout kon het tweetal maandagavond, in samenwerking met de collega's van de politiezone Schoten en de politiezone Brasschaat, oppakken toen ze met hun auto over de Bredabaan in Schoten reden, waar ANPR-camera's opgesteld staan.
 
Politie Regio Turnhout organiseerde de afgelopen weken al verschillende controleacties rond woninginbraken, maar kon helaas de verdachten niet vatten. Maandagavond slaagden de speurders daar wel in, dankzij doorgedreven onderzoek en een grondige analyse van de gegevens van de slimme camera's in onze politiezone, maar ook elders in het land.
 
De twee mannen die opgepakt zijn, kunnen volgens de eerste vaststellingen en onderzoeken al gelinkt worden aan minstens 5 woninginbraken in regio Turnhout en nog eens 6 inbraken in woningen in andere politiezones in onze provincie.
 
De twee verdachten zijn woensdagochtend voorgeleid bij de Onderzoeksrechter in Turnhout. Die heeft hen allebei aangehouden. Vrijdag verschijnen de mannen voor de raadkamer, die moet beslissen over hun eventuele verdere aanhouding.
 
Intussen zal de politie proberen na te gaan of het tweetal ook nog andere woninginbraken pleegde. De buit die de dieven bij de woninginbraken meenamen, is voorlopig nog niet teruggevonden.' (pol)
 
politie

Deel dit artikel