Op vrijdag werden 3 mannen gevat in Geel die verdacht worden van meerdere winkeldiefstallen. In het voertuig van de verdachten werden tal van winkelwaren gevonden die vermoedelijk net voordien gestolen waren. De mannen verschenen zaterdag voor de onderzoeksrechter die hun aanhouding bevestigde en de verdachten liet overbrengen naar de gevangenis van Turnhout.

Vrijdag 8 februari omstreeks 14 uur werd in de Dokter Van de Perrestraat in Geel een voertuig met Franse nummerplaat staande gehouden i.v.m. eerdere verkeersovertredingen in de Kwakkelberg.

Toen de ploeg besloot het voertuig en de inzittenden verder te controleren, bleek snel dat de zaak niet deugde. In het voertuig zaten drie Georgiërs met in de koffer tal van in warenhuizen gestolen goederen.

In het voertuig werden voor ruim 800 euro gestolen winkelwaren gevonden. Al snel werd een link gelegd met eerdere winkeldiefstallen op meerdere locaties in de provincies Limburg en Antwerpen. Of de verdachten ook in aanmerking komen voor andere gelijkaardige feiten, wordt momenteel verder onderzocht.

De verdachten, drie mannen met de Georgische nationaliteit, werden voor verder onderzoek door de lokale recherche meegenomen. Zij verschenen zaterdag voor de onderzoeksrechter, die hun aanhouding bevestigde en hen liet overbrengen naar de gevangenis van Turnhout.