Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Verdrievoudiging van hernieuwbare energie, batterijparken en koolstofarme gassen: Engie investeert 4 miljard euro in energiestransitie

Energiegroep Engie gaat tegen 2030 4 miljard euro investeren in de energietransitie. Dat zegt Vincent Verbeke, de nieuwe CEO van Engie in België.

Het bedrijf wil daarvoor de capaciteit aan hernieuwbare energie verdrievoudigen, meer inzetten op flexibiliteit, op batterijparken en op koolstofarme gassen, zoals waterstof.

Engie is marktleider op de Belgische energiemarkt met een aandeel van ruim 40 procent. Dat aandeel wil het in de toekomst ook behouden. En die toekomst zal er voor Engie sneller zijn dan voor de buitenwereld. Europa mag tegen 2050 geen bijkomende broeikasgassen meer uitstoten, maar Engie legt voor zichzelf de deadline op 2045. 

Om dat doel te bereiken, heeft Verbeke een plan uitgewerkt tegen 2030. Zo moet de elektrificatie van onze maatschappij sneller dan die nu verloopt en zal elektriciteit alleen niet volstaan. Zeker in een overgangsfase zal nog nood zijn aan gas. Dat gas zal dus ook "groener" moeten worden. Verbeke denkt dan aan waterstof en aan biogas. (VRTNWS/Engie)

Deel dit artikel