U bent hier

Verenigd Lille met steunactie : 'De Lilse Krawaten For Life' voor ALS Liga

Kempen regio | Lille
14.08.2019 - 18.37u
Door: Herman Gezelle

Vanuit de Vrienden van De Crawaett die jaarlijks een actie opzetten Crawaett For Life, is het idee ontstaan om het dit jaar iets groter aan te pakken.

'We vonden al direct een aantal Lilse verenigingen paraat om samen te werken', zegt Peter, waard van De Crawaett.

'Bedoeling is om met 'Een Verenigd Lille' een aantal acties tot einde van het jaar op te zetten voor de ALS LIGA. Een Verenigd Lille : JOC Frontaal, Scouts, Chiro, Vliegend Wiel, De Vrienden van De Crawaett en de Fanfare.

Acties voor de ALS Liga

De eerste actie die plaatsvindt is Jakke Jaanland op 25 augustus van 14 tot 18 uur met tal van optredens en een motorrondrit. "Jakke Jaanland is ooit als grap ontstaan als parodie op Bobbejaanland, maar het is alleen maar gegroeid", lacht Jakke Adriaenssen die ooit voorzitter was van JOC Frontaal én Jakke Jaanland.

"Nu gaan we voor de eerste keer de opbrengst echt gebruiken voor het goede doel. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen voor €7 een ritje maken op de motor. Er is ook de nodige animatie.

Daarna volgen nog een quiz (29 november), een top-karaoke (7 december), sfeerwandeling en de beruchte marathonfietsen (21 december). We hopen uiteindelijk dat nog meer verenigingen zich bij ons aansluiten. Het bedrag dat we verzamelen is uiteindelijk niet belangrijk.

Het mooie is dat we dit als een Verenigd Lille kunnen doen.'

Foto Mil Cambré/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto