Liedjesprogramma over dementie van Martine Dams. Als verpleegkundige die lesgeeft aan leerlingen verzorging, komt Martine vaak in contact met dementie. Zelf vindt ze dat er rond dementie nog heel veel taboes hangen. Vandaar dat ze in samenwerking met het Regionaal Expertisecentrum Tandem (ECD), een liedjesprogramma gemaakt heeft rond dementie. 'Vergeet de mooie dagen niet ' is een programma waarin zang, teksten en beeldmateriaal elkaar afwisselen.

Onder begeleiding van pianist Dagmar Feyen brengt Martine kleinkunstliedjes. Ook haar eigen compositie 'Raak me' , meteen de titelsong van haar nieuwe CD, zal vele luisteraars ontroeren!

In het kader van het cultureel- artistiek project 'Alzheimer Code 2017' dat loopt van half september tot half november (www.alzheimercode.be )organiseert ECD Tandem twee voorstellingen in de Kempen :
• 11 oktober 2017 om 20 u in Theater-Het Vierde Oor te Olen
• 25 oktober 2017 om 20u in 't Hofpoortteater Elckerlyc te Turnhout

Prijs: 5 euro
Reserveren via: www.dementie.be/tandem
Of telefonisch 014/47 83 71

De Geelse Martine Dams is al van kleinsaf 'zot van zingen', zoals ze het zelf noemt. Op haar twaalfde beklom ze voor het eerst een podium en begon ze aan een lange reeks van zangwedstrijden, die ze ook geregeld won. Toen al was ze geïnspireerd door de muziek van Boudewijn de Groot, wiens liedjes ze op onnavolgbare wijze bracht. Ze begeleidde zichzelf toen al op gitaar en dat doet ze nog steeds.

Nadien heeft de zangmicrobe haar niet meer losgelaten. Ze is nu al vele jaren semi-professioneel bezig met muziek en beoefent ze diverse genres. Zo zingt ze bij de 2440 big band uit Geel en fungeert ze ook als solozangeres bij diverse jazzensembles. Met een big band uit Mol heeft ze ook al een tournee gemaakt door China. Bij Radio Minerva in Antwerpen heeft ze een paar jaar geleden ook nog een croonerwedstrijd gewonnen.

Uiteindelijk is ze anno 2017 teruggekeerd naar haar eerste liefde, het Nederlandstalige luisterlied. Ze heeft bij de vzw Kempenshows een eigen kleinkunstprogramma onder de titel 'Martine zingt over de liefde en het leven'. Als lesgevende verpleegkundige heeft ze nu ook recent, in samenwerking met het Regionaal Expertisecentrum Tandem, een programma gemaakt rond dementie. 'Vergeet de mooie dagen niet ' is een liedjesprogramma waarin zang, teksten en beeldmateriaal elkaar afwisselen.

Meer info over Martine en over de activiteiten van de vzw Kempenshows en ' Vergeet de mooie dagen niet' vind je op www.kempenshows.be ,www.martinedams.be , www.dementie.be/tandem, www.alzheimercode.be