U bent hier

Vergroen je Voortuin: eerste schop in de grond voor vernieuwd buurtplekje in de Moerenloop

Heist op den Berg
09.03.2018 - 00.37u
Door: Herman Gezelle

'Vergroen je Voortuin' laat bewoners werken aan de beeld- en leefkwaliteit van hun buurt! Het project ging in het voorjaar van 2017 van start in vier gemeenten, waaronder Heist-op-den-Berg. De bewoners van de Moerenloopstraat en Kriekenstraat gingen aan de slag.

Doel van het project is het vergroenen van voortuinen. Door samen in te zetten op levendige en groene (voor)tuinen, kunnen we de verharde ruimte zoveel mogelijk beperken. In dit kader was er in het najaar van 2017 een – zelfs gemeentebrede - groepsaankoop van plantmateriaal.

Maar daarnaast wil men een buurt ook aansporen om gezamenlijk in te zetten op een buurtplekje dat door iedereen gebruikt kan worden.

De buurtbewoners van de Moerenloop- en Kriekenstraat kozen ervoor om hun buurtplek, momenteel een kleinschalige groenruimte, om te vormen tot een groen natuurlijk speel- en rustplekje voor de hele buurt.

Samen met Innovatiesteunpunt, Regionaal Landschap, een tuin- en landschapsarchitect en de gemeente gingen ze aan de slag om een creatief ontwerp uit te werken. Zo kreeg de buurtplek geleidelijk aan vorm.

Donderdag 8 maart werd de eerste schop in de grond gestoken om officieel de aanleg van het natuurlijke buurtplekje te starten. Het bijbehorende werfbord toont alvast het uitgewerkte plan en biedt de buurt nog de kans om een leuke naam voor deze toch wel speciale plek te kiezen.

De officiële opening samen met de hele buurt zal plaatsvinden op zaterdag 26 mei 2018.

Dit project loopt in samenwerking met Innovatiesteunpunt en Regionaal Landschap Rivierenland.  (foto archief NNieuws Kempen)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto