U bent hier

Vergroende voortuinen worden ontmoetingsplek voor de buurt in Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg | Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
23.05.2018 - 08.58u
Door: Herman Gezelle

Meer groen in de straat! Dat was het uitgangspunt van 'Vergroen Je voortuin'. En de bewoners van Heist-op-den-Berg zijn daar helemaal in geslaagd. Behalve de vergroende voortuinen is er intussen ook al een nieuwe, groene buurtplek.

Projectcoördinator Davy Sterkens van het Innovatiesteunpunt: "Samen met de bewoners hebben we bekeken waar de noden lagen en daarbij de ontwerpen uitgetekend. Deze nieuwe groene plekken zorgen voor meer biodiversiteit, levenskwaliteit en een positieve sfeer in de buurt."

In Heist-op-den-Berg gingen de bewoners van de Moerenloopstraat en Kriekenstraat aan de slag met een groen parkje in hun buurt dat vandaag niet gebruikt wordt. De focus van het traject was: 'een leuke plek voor de vele jonge kinderen in de wijk'. Het resultaat is een avontuurlijke en natuurlijke speelplek, een plek die creativiteit stimuleert en telkens weer kan boeien.

Je kan de sfeer zelf te komen opsnuiven en de vergroende voortuintjes te komen bewonderen op één van de slotmomenten:

- Zaterdag 26 mei van 14 tot 18 uur in de Moerenloopstraat in Heist-op-den-Berg: officiële opening van de buurtplek en bekendmaking van de buurtpleknaam, uitreiking wedstrijdprijzen, kinderanimatie, hapje en drankje;

- Woensdag 30 mei van 19 tot 21 uur in de Molenlei in Boechout, ter hoogte van huisnummer 18: officiële opening van de buurtvoortuinen, uitreiking wedstrijdprijzen, hapje en drankje;

- Woensdag 6 juni van 19 tot 21 uur in Peulis, op het grasveld tussen wijk Molenveld en wijk Weynesveld: officiële opening van de buurtplek, uitreiking wedstrijdprijzen, hapje en drankje.

De evoluties in de groener wordende tuinen kan je volgen op www.vergroenjevoortuin.be en facebook.com/VergroenJeVoortuin.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto