U bent hier

Vergunning van Fauwater Hotel en Chaletpark NV Kasterlee ingetrokken

Kasterlee
08.02.2013 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Het Departement Internationaal Vlaanderen heeft de vergunning van Fauwater Hotel en Chaletpark NV niet geschorst, maar ingetrokken, met ingang van 1 februari 2013.

Burgemeester Ward Kennes : 'De informatie die vandaag in Het Laatste Nieuws staat over camping en chaletpark Fauwater is foutief.  De vergunning is wel degelijk ingetrokken.

Er is op het domein momenteel geen enkele chalet met een brandveiligheidsattest. Ook niet één van de twintig waarvan sprake in het artikel.

Het bezoek van de Technische Commissie Brandveiligheid had niet tot doel te controleren of de chalets en de camping momenteel veilig zijn, maar kadert in de beroepsprocedure tegen de intrekking van het brandveiligheidsattest door de burgemeester van Kasterlee, die Fauwater is opgestart bij de Vlaamse minister van Toerisme. 

Dit beroep schorst de intrekkingsbeslissing van 06/12/2012 niet op.
 
Indien Fauwater in een latere fase beslist om een nieuw brandveiligheidsattest aan te vragen, dan is het niet de Technische Commissie Brandveiligheid die hiervoor een inspectie moet uitvoeren maar wel de bevoegde brandweerdienst van Kasterlee', aldus een verontwaardigde burgemeester Kennes.

Beeld J. Stoop / Nnieuws.
 
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto