De Molse Nederlandse buurgemeente Bladel leverde een vergunning af voor de realisatie van vier windturbines ten noorden van de E34.

De windturbines komen in gebied De Pals, vlakbij de landgrens en het douanecomplex van Postel.

De vergunning geldt voor een periode van 25 jaar en omvat ook de aanleg van een weg en twee kraanopstelplaatsen.

Belanghebbenden of degenen die een bezwaarschrift indienden tegen de ontwerpbeschikking kunnen tegen het besluit nog een gemotiveerd beroepschrift indienen. Je richt dit aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Je hebt hiervoor zes weken tijd vanaf 23 maart 2022.

Niet opschortend

Het indienen van een beroepschrift werkt niet opschortend. Hiervoor moet een verzoek tot schorsing van een besluit worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van Staat.

Dit kan alleen als je ook een beroep instelt. Belanghebbenden moeten in het beroepschrift aangeven welke beroepsgronden ze gebruiken tegen de afgeleverde vergunning.

Besluit raadplegen

Het besluit ligt zes weken ter inzage en alle dossierstukken kan je online raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl of www.bladel.nl/bestemmingsplannen.

Je vindt het via het identificatienummer NL.IMRO.1728.OVG0053windprkpals-VAST1. Je kan de stukken ook inkijken op afspraak, via e-mail (vergunningen@kempengemeenten.nl) of het telefoonnummer 0031 497 36 16 36. Maak je afspraak minimaal twee werkdagen vooraf.

Meer info: gemeente Bladel, vergunningen@kempengemeenten.nl, 0031 497 36 16 36