U bent hier

Verhoging prijs vuilniszak in Kasterlee leidt niet tot meer sluikstorten

Kasterlee
06.11.2013 - 21.33u
Door: Franky Van Leeuwen

Bijna een jaar geleden verhoogde het gemeentebestuur van Kasterlee de tarieven om de afvalverwerking minder verlieslatend te maken. Onheilsprofeten waarschuwden toen voor een toename van het sluikstorten. Maar een evaluatie leert dat het aantal sluikstorten stabiel is gebleven, wellicht omdat sluikstorters in Kasterlee hard worden aangepakt.

De eerste tien maanden van 2013 werden door de gemeentelijke technische dienst 36 sluikstorten opgeruimd.  Dit is exact evenveel als in dezelfde periode van 2012.  “De stijging van de tarieven voor de vuilniszakken, de GFT-stickers en de tarieven op het containerpark hebben dus geen invloed gehad op het sluikstorten”, zegt schepen van milieu Griet Noyens.

Opvallend is wel dat er nog steeds afval wordt achtergelaten aan de glascontainers. Er werden ook sluikstorten opgeruimd met fracties die gratis naar het containerpark kunnen gebracht worden zoals asbest golfplaten of elektrische apparaten. Het storten van banden gebeurt ook nog steeds hoewel bij vervanging van autobanden er een terugnameplicht voor de oude banden rust op de bandencentrale of de garage.

De belasting op sluikstorten bedraagt minimum 100 euro en loopt op tot 250 euro tot en met 1 kubieke meter, verhoogd met 150 euro per begonnen kubieke meter. Daarnaast betaalt de sluikstorter ook een GAS-boete die tot 250 euro kan oplopen. En daar bovenop krijgt hij ook nog eens de factuur gepresenteerd voor de opruimingswerkzaamheden. Sluikstoten kan je in Kasterlee dus als snel op 500 euro komen te staan.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto