Door het warme weer de afgelopen dagen verhoogt de politie het toezicht aan de put van Rauw.

Om autoverkeer tot aan de put te ontmoedigen, geldt tot en met 31 augustus een doorgangsverbod in de Zandstraat en in alle woonstraten (Pastorijstraat en Verkallenstraat) die vanaf de Zandstraat naar de put leiden.

Tijdens het verhoogd toezicht controleert de politie alle basisregels die gelden voor de put van 't Rauw. Aan alle toegangswegen naar de put van Rauw staan grote informatieborden met deze regels. Zo geldt er een zwem- en watersportverbod, zijn barbecueën en vuur maken verboden en moeten honden aan de leiband. Uiteraard zijn zwerfvuil en sluikstorten eveneens niet toegelaten. Daarnaast zal de politie streng toezien op foutparkeerders.

Doorgangsverbod

Ter hoogte van de put geldt een permanent doorgangsverbod om te vermijden dat mensen hun auto dicht bij het water parkeren. Dit doorgangsverbod breiden we tijdelijk uit tot en met de Zandstraat om autoverkeer van en naar de put extra te ontmoedigen. Bewoners kunnen wel steeds door.

Perfecte zwemalternatieven

De put van Rauw is een prachtige plaats om te wandelen en te genieten van het uitzicht. Strandtoerisme is hier evenwel niet aan de orde. Daarvoor hebben we met het Zilvermeer en openluchtzwembad Vita Den Uyt prachtige en unieke alternatieven.

Het gemeentebestuur Mol en de politie ontvangen regelmatig meldingen van buurtbewoners over geluidsoverlast, zwerfvuil,...'