U bent hier

Verhoogd toezicht politie aan Kastelse scholen : kinderen lastiggevallen

Kasterlee
11.02.2018 - 18.44u
Door: Herman Gezelle

Aan de schoolpoorten van Kasterlee heerste vrijdag verhoogde waakzaamheid nadat 3 kinderen 's ochtends benaderd waren door een onbekende man. Voorlopig ontbreekt een spoor.

3 kinderen waren vrijdagochtend vanuit Venheide op weg naar basisschool De Vlieger toen ze in de omgeving van de Kabouterberg onverwacht benaderd werden door een onbekende man.

"Die persoon greep een van de kinderen langs achter bij de schouder vast", zegt de Kastelse burgemeester Ward Kennes (CD&V). "Het kind is dan luid beginnen roepen, waarop de belager het op een lopen heeft gezet. In zijn vlucht zou hij nog even uitgegleden zijn. De kinderen zijn zelf naar de school gevlucht."

De school bracht politie en parket op de hoogte, maar voorlopig ontbreekt een  aanknopingspunt.

"Enkel de 3 betrokken kinderen zijn getuigen van de feiten, maar we nemen de zaak wel heel ernstig", zegt Kennes. "Voorlopig hebben we geen idee wat er precies gebeurd is of wat de juiste bedoeling van de man was. Het toezicht aan de scholen werd wel verhoogd." (pb - Ward Kennes)

imageMeer nieuws

5e editie Herentalse Spiegelfeesten door HoMaHe

Herentals 19.02.2019 - 09.13u reading time1min

Van vrijdag 15 tot zondag 17 maart organiseert Homahe, de vereniging van horeca-uitbaters, de 5e editie van de Herentalse Spiegelfeesten.

Alle festiviteiten vinden plaats in een grote spiegeltent op de Grote Markt. Op vrijdag is er een afterworkparty, en op zaterdag een kindernamiddag en een Mirrorparty. De Spiegelfeesten sluiten zondag af met een brunch en een groot, gratis dansfeest. Meer info kan je vinden via de website van HoMaHe .

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto