De Kringwinkel Zuiderkempen heeft op het vlak van kringloopactiviteiten een ruim verspreid werkingsgebied. Er is een samenwerkingsverband met achttien gemeenten in De Zuiderkempen. Door de opening van regionale kringloopcentra en Kringwinkels kan De Kringwinkel Zuiderkempen zijn missie en visie optimaal dichtbij huis van medewerkers en klanten (brengers en kopers) realiseren.

Om deze regionale spreiding optimaal in te vullen, is het van belang om op een evenwichtige wijze in verschillende regio's actief te zijn. In Balen zijn we al meer dan vijftien jaar aanwezig en is dit reeds de derde locatie op rij.
De beslissing om van de Kerkstraat te verhuizen naar een beschikbaar pand in de Steegstraat werd onder meer ingegeven door volgende argumenten:

• parkeermogelijkheid op eigen terrein, zowel voor medewerkers als voor klanten;
• meer vloeroppervlakte, zo kunnen we een ruimer aanbod aan meubels en extra productgroepen (bijv. rijklaar gemaakte tweedehands fietsen) aanbieden;
• alle verkoopruimte situeert zich op het gelijkvloers, zodat we toegankelijker zijn dan in de Kerkstraat (textiel op de bovenverdieping en geen lift);
• alle logistieke handelingen kunnen eveneens op het gelijkvloers uitgevoerd worden, wat betere arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers tot gevolg heeft;
• de commerciële ligging langs een drukke doorgangsweg (Mol – Balen – Leopoldsburg);
• betere en veiligere organisatie van de logistieke stromen, laden en lossen dient niet langer langs de openbare weg te gebeuren, maar kan op eigen terrein:
Onze medewerkers gaan spoedig aan de slag om de nodige aanpassing- en verfraaiingswerken te doen, want begin juli willen we kunnen openen voor het grote publiek.