U bent hier

Verkaveling op gronden Poederkot telt maximaal 457 woningen : planning tot 2045

Herentals
03.11.2018 - 07.27u
Door: Herman Gezelle

Voor de verkaveling Wuytsbergen-Ekelen op de vroegere munitiefabriek Poederkot heeft studiebureau Omgeving een invulling met 457 wooneenheden uitgetekend.

Of de 3e fase er ooit komt, hangt af van het mobiliteitsvraagstuk rond de spooroverwegen en in de regio Wuytsbergen.

Lokaal bestuur Herentals en studiebureau Omgeving lichten maandag 5 november de buurtbewoners van Wuytsbergen en Ekelen in over het inrichtingsplan voor het Poederkot.

Dat is het bosgebied tussen Wuytsbergen, Vogelzang, Ekelstraat en de spoorlijn, waar vroeger de opslag van een munitiefabriek gevestigd was. Na jaren onderhandelen met de familie Van Schoubroeck liet de stad Herentals 1,5 jaar geleden een structuurschets voor de grootschalige verkavelingsplannen uitwerken. Studiebureau Omgeving vertaalde die nu naar een inrichtingsplan voor het Poederkot.

Wuytsbergen - Ekelen heeft een zeer groen karakter. Grote aaneengesloten groenstructuren bepalen het beeld van het gebied.
- Verschillende binnengebieden zijn onbebouwd en in gebruik als
grasland.
- Centraal in de wijk ligt het bos 'Poederkot'. Het is erg dicht en ontoegankelijk en biedt, ondanks zijn biologische waarde, weinig zichtrelaties.

Het gaat telkens om 30% grondgebonden woningen en 70% appartementen.

Dertig sociale woningen

De eerste fase met 45 woningen en 107 appartementen zou de volgende jaren al opgetrokken kunnen worden. De 2e fase wordt eerder over een 10-tal jaar verwacht 2028), de 3e pas over 25 jaar 2045. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto