Met een grote mediacampagne kondigde het provinciebestuur een maand geleden een nultolerantie voor 'dodelijke verkeersslachtoffers' aan. En die campagne komt niet te vroeg. Het voorbije jaar vielen er immers heel wat verkeersslachtoffers te betreuren op de wegen in het Neteland en de Kempen.

Trajectcontroles om de snelheden van automobilisten te meten helpen wel iets maar toch gebeurden er nog te veel dodelijke ongevallen.

Om een lange rij kort te houden en mogelijke wonden niet opnieuw te openen geven we geen opsomming maar vermelden we er enkele opmerkelijke.

Itegem

De E313, de E34, de Antwerpseweg in Geel, de Zuiderring in Mol, het blijven maar enkele van de verkeersonveilige punten in het Neteland en de Kempen.

In Itegem kwamen op de Bevelsesteenweg op amper drie dagen 5 mensen om het leven. Op woensdag werd een bejaarde fietser uit Itegem bij het oversteken van de baan door een wagen gegrepen.

Drie dagen later ging een jonge chauffeur uit Berlaar op praktisch dezelfde plaats uit de bocht en ramde daarbij frontaal een wagen met een gezin uit Olen. De jonge chauffeur uit Berlaar, een vader en zijn zoon uit Olen kwamen om het leven.

Een week geleden verongelukte een bus met Limburgse gepensioneerden nog op de E313 in Grobbendonk, gelukkig maar enkele zwaargewonden noemt dat dan.

Vorige zondag kwamen in Hulshout op de Booischotsesteenweg nog 2 passagiers, een man en zijn vriendin uit Herenthout, om het leven bij een frontale botsing.

De 2 slachtoffers worden vrijdag en zaterdag begraven.

Laten we het in 2017 veilig houden!