Dit weekend worden de werken aan de brugvoegen op de E313 ter hoogte van de Gemeentestraat in Westerlo afgerond. Het verkeer richting Antwerpen rijdt er dan plaatselijk over één rijstrook. De laatste werken aan de brugvoegen ter hoogte van de Nieuwe Baan in Laakdal, worden verplaatst naar een later weekend in april.

Vernieuwing brugvoegen

Vorig jaar is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gestart met het vernieuwen van brugvoegen op de E313 in Laakdal, Geel en Westerlo. Dit weekend worden op de E313 de voegen van de brug over de Gemeentestraat in Westerlo volledig afgewerkt. Het verkeer richting Antwerpen rijdt van vrijdagavond 29 maart (20u) tot maandagochtend 1 april (6u) plaatselijk over één rijstrook (de pechstrook) en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Laatste weekend in Laakdal verschuift naar april

Oorspronkelijk was voorzien om dit weekend ook de werken aan de brugvoegen ter hoogte van de Nieuwe Baan in Laakdal af te ronden. Omwille van organisatorische redenen worden de werken in Laakdal echter verzet naar een later, nog te bepalen weekend in april. Daarna zijn de werken aan de brugvoegen op de E313 volledig klaar.

Weersgevoelig

Werken aan brugvoegen zijn zeer weersgevoelig. Bij regen of te lage temperaturen kunnen ze niet plaatsvinden en kan de planning nog wijzigen. De meest recente info is steeds terug te vinden op: www.wegenenverkeer.be/laakdal of www.wegenenverkeer.be/westerlo.