De Lokale Politie Zuiderkempen organiseert in samenwerking met de secundaire scholen in Westerlo op 23, 24 en 25 april voor de tiende keer het verkeerseducatief project “Wel jong, niet gek!’. 370 laatstejaars studenten, verspreid over 5 sessies, nemen hieraan deel. In het eerste deel worden de jongeren geïnformeerd over en geconfronteerd met de gevolgen van (weekend)ongevallen met jongeren. Hierbij wordt ook de enquête besproken waaraan zij hebben deelgenomen.

In het tweede gedeelte tijdens de actieblokken kunnen de jongeren aan de lijve ondervinden wat het nut is van de gordel door in de tuimelwagen en de crashtest plaats te nemen. Verder is er ook een evacuatietest uit een voertuig, een parcours met een promillebril en een standje over alcohol en drugs in het verkeer.  In het derde gedeelte is er een evaluatie gevolgd door het verhaal van Kevin, dit is een video-opname van de aangrijpende getuigenis van een jonge man die door de schuld van zijn vriend verlamd geraakte in een verkeersongeval.

Door deze sensibilisatie wil de politie de jonge beginnende bestuurders overtuigen van een verantwoord verkeersgedrag met respect voor alle andere weggebruikers.  De jongeren kunnen deelnemen aan een verkeersquiz waarmee mooie prijzen te winnen zijn, zoals rijopleidings- en rijvaardigheidscheques (Kempische Rijscholen en ProMove),  sport- en rugzakken (KBC), cinematickets, e.a.. iedere deelnemer krijgt een uitgebreid informatiepakket en een BOB-sleutelhanger.