De recent geplaatste elektronische borden in de Klokkenlaan en Zandlaan staan niet goed afgesteld. Wie te hard rijdt in de zone dertig, krijgt een smiley te zien.

In de omgeving geldt een maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur. Maar op de momenten dat er schoolkinderen passeren, geldt er een zone dertig. "Maar ook op die momenten blijft het bord iedereen een smiley geven die tot vijftig kilometer per uur rijdt. Dat is een totaal verkeerd signaal.

Wie 66 procent te snel rijdt, krijgt nog een proficiat. De kinderen van Goezo! Klokkenlaan en Vrije Basisschool De Zandloper verdienen beter", klaagt raadslid John Van Laer aan.

"De beschikbare elektronische borden zijn niet variabel. Ze kunnen dus niet zo ingesteld worden dat ze op verschillende uren een andere maximumsnelheid aangeven. Dat wil dus concreet zeggen dat bij het begin en bij het einde van de schooldag ze een foute maximumsnelheid adviseren. "

"Dat gaat om twee keer een half uur dat er inderdaad een fout signaal wordt gegeven. De rest van de dag lacht het bord wel correct. Als we ze op dertig kilometer per uur zouden instellen, dan zou er 23 uur per dag een foutief signaal gegeven worden. We willen nu het cijfermateriaal verzamelen en daarom moeten de borden er een tijdje staan", aldus Paul Verbeeck. (pb)