Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Verkeerscontrole : 13 boetes, 6 processen-verbaal

Politie - foto NNieuws
Donderdag bundelden het verkeersteam van de Politie Regio Turnhout en de Douane hun krachten voor een verkeerscontrole aan de Turnhoutsebaan in Kasterlee en langs de Steenweg op Merksplas in Turnhout. Tussen 10u en 16u30 werden in totaal 1.463 voertuigen gecontroleerd.
 
Daarbij inde de politie 13 boetes en werden 6 processen-verbaal opgemaakt.
 
Resultaten:
 
'Drie bestuurders werden betrapt op het niet dragen van de veiligheidsgordel, terwijl 1 bestuurder beboet werd wegens het gebruik van een smartphone achter het stuur. Bij 1 voertuig bleek het keuringsbewijs vervallen.
 
Er waren ook 2 overtredingen op vlak van ontbrekende reproductienummerplaten. 2 bestuurders kregen een boete omdat ze in ons land zijn ingeschreven, maar toch met een buitenlands kenteken rondrijden. Er werd ook een niet verzekerd voertuig uit het verkeer geplukt. 1 bestuurder kreeg een boete omdat de banden van de wagen zodanig versleten waren dat ze niet meer voldeden aan de technische eisen. 1 aanhangwagen was overladen. Er werden ook 2 inbreuken vastgesteld inzake zwaar vervoer.
 
De agenten stelden 2 processen-verbaal op voor beginnende bestuurders die de voorwaarden van het voorlopig rijbewijs niet naleefden. Er werden ook 3 fiscale processen-verbaal opgemaakt voor het ontduiken van wegenbelasting.
De collega's van de douane inde ruim 1450 euro aan openstaande verkeersboetes of niet betaalde geldboetes die waren opgelegd door de rechtbank.
 
Ze ontdekten ook rode diesel in de brandstoftank van een voertuig, wat resulteerde in een boete van 500 euro.'
Politie - foto NNieuws

Deel dit artikel