U bent hier

Verkeersknip Wuytsbergen-Ekelen: uitstel proefopstelling, 536 protest-handtekeningen, ook voorstanders

Herentals
05.11.2020 - 14.17u
Door: Herman Gezelle

Actievoerders hebben met een petitie met 536 handtekeningen tegen de verkeersknip in de wijk Wuytsbergen-Ekelen een duidelijk signaal gegeven aan de omstreden schepen voor moblitieit Yoleen Van Camp (N-VA). 

Dat is de voorlopige apotheose van het maandenlange luide protest uit de verenigde verre buurt tegen de geplande proefopstelling.  Ook veel buurtbewoners zijn radicaal voor de inplanting van de verkeersknip.

De buren vinden het afsluiten van de doorgang een té drastische maatregel die niet alleen het sluipverkeer weghoudt, maar vooral ook hen zelf en de straten in de omgeving treft.

Dat het stadsbestuur een participatietraject opzet, vinden de buurtbewoners de zoveelste 'schijnvertoning', omdat ze over de knip vooraf niet gehoord zijn.

'Er bereikten ons de laatste weken heel wat vragen en opmerkingen (via het online participatie-platform, mail en een petitie in de wijk) over de proefopstelling van de verkeersfilter in de wijk Wuytsbergen-Ekelen', zegt burgemeester Mien Van Olmen vanmiddag.  Blijkbaar moet de burgemeester de erg hete kastanjes uit het vuur halen.

'We hebben besloten de proefopstelling uit te stellen tot 19 november. Zo kunnen we tijdens de infosessie eerst meer duidelijkheid brengen over de proefopstelling.

De online informatiesessie start op 17 november om 19u. Daar gaan we dieper in op het waarom en de verschillende onderdelen van deze ingreep. Daarnaast voorzien we aan het einde van deze sessie nog tijd waar bijkomende vragen gesteld kunnen worden.

De online infosessie kan u volgen op dinsdag 17 november vanaf 19 uur via www.pakherentalsaan.be ,' besluit Van Olmen.

Buurtbewoner Jurka : 'Al dat verkeer zijn we al lang kotsbeu'

'Ook veel buurtbewoners zijn voor de bewuste proefopstelling, er is veel protest tegen de knip, maar dat komt vooral vanuit de zijstraten en verkavelingen in onze wijk', reageert buurtbewoner Jurka De Peuter uit de Ekelstraat.

'Deze bewoners hebben geen last van al dat sluipverkeer en zijn daarom tegen deze knip al is het ook een tijdelijke proefopstelling om het verkeer in de buurt grondig te kunnen meten.

De bewoners die op de drukke sluiproute wonen zijn al dat verkeer al lang kotsbeu.

De Wuytsbergen is al lang een gevaarlijke straat voor fietsers, juist  door al dat sluipverkeer en het gebrek aan ingrepen om het verkeer weg te houden.

We staan als bewoners van de Ekelstraat wel voor 100% achter deze ingreep, omdat wij aan de toekomst denken, een toekomst met veel minder verkeer, zodat onze kinderen veel veiliger kunnen fietsen in onze buurt.

Dat onze buurt weer leefbaar wordt voor iedereen en niet alleen voor de bewoners van de verkavelingen die nu met een handtekeningenactie deze groene knip willen tegen houden omdat zij halsstarrig voor al hun verplaatsingen hun auto willen gebruiken.

Terwijl deze knip juist bedoeld is om meer bewoners op de fiets te krijgen, maar voor sommige bewoners in onze wijk is die  kleine opoffering blijkbaar veel te zwaar.

Gelukkig zijn er in het stadsbestuur nog mensen die hun verantwoordelijkheid durven te nemen, want de proefopstelling wordt op 19 november geplaatst na de infosessie op 17 november, uitstel maar geen afstel', besluit een enthousiaste
Jurka De Peuter. (pp)

Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.
imageMeer nieuws

Toch wat stormschade door onweer in de Kempen Neteland : morgen meer regen

Toch wat stormschade door onweer in de Kempen Neteland : morgen meer regen
Heist op den Berg | Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 19.05.2022 - 12.25u

Het Landschip vaart langs kruiwagenfontein in Herentals

Het Landschip vaart langs kruiwagenfontein in Herentals
Herentals | Nationaal | Neteland 19.05.2022 - 08.44u

5 lokale ondernemers als nieuwe ambassadeurs van Landschapspark de Merode

5 lokale ondernemers als nieuwe ambassadeurs van Landschapspark de Merode
Kempen regio | Vlaanderen | Westerlo 19.05.2022 - 08.21u

Herentalse versmarkt organiseert wijnfestival nu zaterdag

Herentalse versmarkt organiseert wijnfestival nu zaterdag
Herentals | Kempen regio | Neteland 18.05.2022 - 18.09u

KBVB investeert in 40 buurtvoetbalpleintjes - Lier bijt de spits af

KBVB investeert in 40 buurtvoetbalpleintjes -  Lier bijt de spits af
Kempen regio | Lier regio | Nationaal 18.05.2022 - 17.57u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto