Het kruispunt van de Turnhoutsebaan (N19) met Kleinrees in Kasterlee zal vanaf volgende week veel veiliger worden voor voetgangers en fietsers. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte eind vorig jaar met de aanpassing van het kruispunt door het plaatsen van verkeerslichten en de verbetering van de oversteekplaatsen.

Deze werkzaamheden zijn nu zo goed als afgerond en vanaf donderdag 25 januari zullen de nieuwe verkeerslichten in werking treden. De Vlaamse overheid investeert hier 135.000 euro in meer verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers.

Veilige oversteekplaatsen
De Turnhoutsebaan is een drukke gewestweg en telt op die locatie twee rijstroken in beide richtingen. Voor fietsers die willen oversteken is deze locatie erg gevaarlijk, zoals het tragische ongeval vorig jaar jammer genoeg aangetoond heeft.

Eind vorig jaar is het Agentschap Wegen en Verkeer begonnen met de aanpassing van het kruispunt en het plaatsen van verkeerslichten.

Langs beide zijden van het kruispunt werden de bestaande doorgangen in de middenberm omgevormd tot veilige oversteekplaatsen met verkeerslichten. Voor fietsers zijn de verkeerslichten uitgerust met een drukknop.

Aansluiting verkeerslichten
De palen voor de verkeerslichten zijn reeds geplaatst en er werden ook al de nodige kabels getrokken en detectielussen geslepen in het wegdek.

In de loop van de komende dagen worden ook nog de zijarmen aan de palen bevestigt en worden de wegmarkeringen aangepast aan de nieuwe toekomstige situatie. Als alles vlot verloopt, zullen de verkeerslichten op donderdag 25 januari worden aangesloten en tegen de avond in werking treden.

De Vlaamse overheid maakte 135.000 euro vrij om het kruispunt veiliger te maken voor overstekende voetgangers en fietsers. (pb)