Gemeentebestuur en politie krijgen heel wat vragen over de verkeerslichten op de Geelsebaan die op oranje knipperlicht staan. Dit geldt zowel voor de verkeerslichten aan het kruispunt met Bosakkers/Duineneind, als aan het kruispunt met Houtum/Zaardenstraat.

Na de overdracht van de N19 naar de gemeente Kasterlee en de stad Geel zijn in een volgende fase ook de verkeerslichten op deze weg door AWV aan de gemeentebesturen overgedragen. Voor deze infrastructuur heeft de gemeente Kasterlee een onderhoudscontract afgesloten met Engie Fabricom.

Recent werd vastgesteld dat de lichten niet meer op groen springen voor wachtende auto's en na onderzoek is gebleken dat er voor de besturingstechnologie een nieuwe printplaat moet worden besteld. De levering van deze printplaat kan tot 3 weken duren.

In afwachting van de installatie van een nieuwe printplaat is daarom op vrijdag 31 maart beslist de beide verkeerslichten in stand 'oranje knipperlicht' te plaatsen zodat er geen voertuigen meer voor een rood licht geblokkeerd blijven.

"Het gemeentebestuur hoopt stellig dat dit defect verholpen is wanneer na de paasvakantie de jeugd weer naar school fietst", zegt burgemeester Ward Kennes.