Zondag 11 juni vindt in Nijlen van 13 uur tot 19 uur de wielerwedstrijd 'Flanders Diamond Tour' plaats. Om alles veilig te laten verlopen, zijn er die dag heel wat tijdelijke maatregelen van kracht. 

· Vanaf 10 uur geldt er een parkeerverbod op de hele omloop. In Bevel-Dorp en in de Bevelsesteenweg vanaf nummer 57 tot aan de Lierseveldstraat is dit reeds vanaf 8 uur.

· Van 12 uur tot 19 uur worden de Kreitenbergstraat, Guido Gezellestraat en Retsestraat afgesloten voor alle verkeer. Vanaf 10 uur tot 19 uur geldt een stilstaan- en parkeerverbod in de volledige Guido Gezellestraat (voor de opstelling volgers).

· Op een deel van het August Hermansplein geldt een stilstaan- en parkeerverbod en er wordt een deel verkeersvrij gemaakt vanaf zaterdag 10 juni 22 uur tot zondag 11 juni 19 uur.

· Vanaf twee uur vóór de start van de wedstrijd tot het einde van de wedstrijd is er éénrichtingsverkeer in het deel van de Spoorweglei tussen Bevelsesteenweg en J.E. Claeslaan met verkeer toegelaten in de rijrichting van de Bevelsesteenweg naar de J.E. Claeslaan. Nog in het deel van de Spoorweglei tussen Bevelsesteenweg en J.E. Claeslaan geldt op 11 juni van 10 uur tot 19 uur een stilstaan- en parkeerverbod.

· Van 14.30 uur tot 16 uur worden van volgende straten de zijstraten afgesloten voor alle verkeer: Bevel-Dorp vanaf kruispunt Nijlensesteenweg-Bevel-Dorp tot en met de aansluiting op de Oude Bevelsesteenweg, Nieuwe Bevelsesteenweg, Berlaarsesteenweg vanaf aansluiting met Nieuwe Bevelsesteenweg tot en met kruispunt Bogaertsheide en in de Bogaertsheide zelf. Aan het kruispunt Berlaarsteenweg-Bogaertsheide wordt het verkeer dat vanuit Berlaar komt via de Bartstraat gestuurd.

· Van 14 uur tot 16 uur geldt éénrichtingsverkeer in de Bartstraat met rijrichting van Berlaarsesteenweg naar Liersesteenweg. Van 10 uur tot 19 uur is er ook een stilstaan- en parkeerverbod in de Bartstraat.

· Vanaf twee uur vóór de start van de wedstrijd tot het einde van de wedstrijd is éénrichtingsverkeer in de Legebaan tussen Bevelsesteenweg en Vekenstraat, in de Vekenstraat tussen Legebaan en Kraaistraat en in de Kraaistraat tussen Vekenstraat en Kesselsesteenweg. Van 10 uur tot 19 uur geldt in deze delen van deze straten ook een stilstaan- en parkeerverbod.

Meer informatie over de wedstrijd en het parcours op http://flandersdiamondtour.be/dames.html