De nieuwe schoolcampus van het Heilig Hartcollege zal aan beduidend meer leerlingen onderdak bieden. De nieuwe toegang langs de Werftsesteenweg vraagt bijkomende maatregelen op het vlak van verkeersveiligheid.

Een werkgroep met vertegenwoordiging van de lagere en middelbare school, de ouderraad, buurtbewoners, het gemeentebestuur, de lokale politie en de aannemer van de werken aan de school lijstte een aantal aandachtspunten voor de verbetering van de verkeersveiligheid in de schoolomgeving op:
- scheiding van verkeersstromen
- beter doen naleven van de zone 30 in de Werftsesteenweg en de Biekorfstraat
- verbeteren van de veiligheid van alle verkeersbewegingen op het kruispunt Werftsesteenweg x Mechelsesteenweg, met specifieke aandacht voor voetgangers en fietsers
- verbeteren van de veiligheid van alle verkeersbewegingen op het kruispunt Werftsesteenweg x Biekorfstraat
- afwikkeling van verkeer voor en na schooltijd in de Heilig Hartstraat, de Biekorfstraat en de Collegestraat
- verkeersveilige schoolroutes.

De werkgroep stelt dat er een overkoepelend plan nodig is om voor elk probleem een passende oplossing uit te werken en dat hiervoor best een beroep wordt gedaan op een gespecialiseerd studiebureau. Dit kan dan een plan uit te werken met probleemstelling, doelstelling en analyse en verbetervoorstellen formuleren op korte en middellange termijn.

De Ambtelijke Werkgroep Mobiliteit en de Adviesraad Verkeer geven gunstig advies.
Het college gaat dan ook akkoord met de opmaak van een plan ter verbetering van de verkeersveiligheid in de schoolomgeving van het Heilig Hartcollege. Er wordt een offerte gevraagd aan enkele studiebureaus.

De Ambtelijke Werkgroep Mobiliteit zal de offertes beoordelen en uit de kandidaturen de meest gunstige selecteren.