U bent hier

Verkiezingen 2014 : Kris Peeters trekt Vlaamse CD&V-lijst in Antwerpen

Nationaal | Vlaanderen
07.11.2013 - 12.05u
Door: Herman Gezelle
Vlaams minister-president Kris Peeters trekt volgend jaar de Vlaamse CD&V-lijst in Antwerpen. 'Ik doe deze job met hart en ziel. Dit is een zeer uitdagende functie', verklaarde Peeters zijn keuze op het VRT-radiojournaal. Het was uitkijken naar de lijst die Peeters volgend jaar zou trekken, als onbetwist CD&V-boegbeeld en aanvoerder van de politieke populariteitslijstjes.
 
Het provinciaal bestuur van CD&V Antwerpen heeft hem woensdagavond aangeduid als lijsttrekker voor de Vlaamse CD&V-lijst. Die beslissing moet volgende week nog formeel bekrachtigd worden door de algemene vergadering.

Vlaanderen heeft 'een zeer uitdagende toekomst', zegt Peeters aan VRT-radio. Hij wijst erop dat de volgende Vlaamse regering na de zesde staatshervorming een groter budget hebben dan de federale regering. 'Ze zal 38 miljard euro beheren, en daarvoor moet aan het beleid een nieuwe invulling gegeven worden.' Peeters verwijst onder meer naar het gezinsbeleid, woonbeleid en de arbeidsmarkt.

Het nieuws komt er in de week dat grote concurrent Bart De Wever (N-VA) steeds duidelijker voor het federale niveau lijkt te kiezen. ‘De uitdaging van de partij ligt federaal’, zei hij daar dinsdag nog over. ‘In de politiek is er soms een verschil tussen wat je wil doen en wat je moet doen.’

Federaal staatssecretaris Servais Verherstraeten zal de Antwerpse Kamerlijst trekken voor CD&V. Verherstraeten is sinds 2011 bevoegd voor Staatshervorming en de Regie der Gebouwen. Voordien was hij al zestien jaar parlementslid, onder meer als fractieleider in de Kamer.  Foto Nnieuws.

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto