De verkiezingsstrijd is volop losgebarsten. Plakkaten met affiches van kandidaten worden zowat overal neergepoot. En zelfs op de Dag van de Arbeid zijn plakploegen aan het werk.

Opmerkelijke vaststelling in het Neteland is hoe de CD&V Kempen het 'rode gevaar' Jan Bertels probeert in te dijken. Schepen Jan Bertels uit Herentals kreeg bij de Sp.a. de 2e plaats op de lijst bij de Vlaamse verkiezingen.

De CD&V reageert en ze hoopt met de massale steun aan lijsttrekker Kris Peeters, Tinne Rombouts uit Hoogstraten, Kathleen Helsen uit Herselt en burgemeester Ward Kennes uit Kasterlee op de Vlaamse lijst heel wat weerwerk kunnen bieden.

Op de lijst van de kamer van volksvertegenwoordigers moeten Servais Verherstraeten als lijsttrekker, Griet Smaers uit Geel en Griet Van Olmen (uit Bevel en tweelingzus van Mien Van Olmen) de stemmen uit de Kempen verzamelen.

Niet te vergeten dat in het Neteland de N-VA met Herman Wijnants uit Westerlo en Kathleen Laverge uit Morkhoven met sterke kandidaten uitpakt.

Het worden nog boeiende 3 weken.