Nieuws over de verkiezingen in Herentals volgt en wordt gans de dag aangepast. In verschillende kiesbureaus waren er technische problemen met de computers.

Gans de ochtend waren er problemen in de kiesbureaus 6, 7 en 8 in De Vestenaan de Augustijnenlaan. Er waren kleinere pannes.

Erger was het in kiesbureau 5 in zaal 't Hof aan de Grote Markt. Het bureau lag een tijdje plat. In het verkiezingsbureau 3 bleken 3 van de 5 computers een tijdje niet te werken.

Vanaf 11.30u mochten de kiezers van bureau 5 ook in bureau 3 en 4 gaan stemmen. Gelukkig was er voor de rij wachtenden een uitstap naar het zondagse marktje en/of de nabijgelegen Delhaize mogelijk.

Verder waren er problemen met stemcomputers in bureau 12 op de Molekens. Hier zorgden de stemkaarten voor het uitvallen van de computers. Ook in Noorderwijk waren er problemen met computers. In een bureau vielen 2 van de 6 computers uit.

In kiesbureau 11 viel rond 14u de kaartlezer uit. Hij werd gerepareerd.

Uitslag met 22 van de 24 bureaus geteld:
- Sp.a: 25.55% geeft 8 zetels
- N.VA: 24.48% geeft 8 zetels
- CD&V: 25% geeft 8 zetels
- Groen: 9%, 2 zetels
- HNM: 7.17%, 1 zetels
- Vlaams Belang: 8.81%, 2 zetels

Een gecrashte USB-stick van stembureau 5 in zaal 't Hof zorgt voor extra problemen in Herentals. De stemmen moeten nu manueel ingebracht worden.