De verkiezingspropaganda draait op volle toeren. De laatste borden worden bijgewerkt, folders gebust, telefoontjes gepleegd. Verkiezingspropaganda wordt nog volop verspreid op de sociale media Facebook en Twitter. Tot zaterdagavond 22u kan het nog.



Daarna gaan de kandidaten en de kiezers slapen: nog één keer slapen voor de grote dag van zondag 14/10.

Van de verkiezingen hoef je bij ThalsFM/Nnieuws niets missen.

Zondagnamiddag sluiten de kiesbureaus om 15u waar digitaal gestemd wordt, om 13u waar met het potlood gestemd wordt.

Rond 17u beginnen we er aan op onze website en radio ThalsFM 105.7 met live interviews en reacties met Mark Jaspers, Peter Degroot,  Marlies Donckers en Ludo Coenen.


Een kijk op 'e dag der dagen 2012' : voorbeschouwing door Ludo Coenen

- blijft socialist Jan Peeters burgemeester in Herentals?
- hoe sterk wordt N-VA in Herentals?, wordt N-VA een speler in de coalitie?
- krijgt Herentals een vrouwelijke burgemeester met Mien Van Olmen of Ingrid Ryken, of wordt OCMW-voorzitter Fons Michiels de nieuwe burgervader in de Keizerstede
- hoe sterk is HNM?
- hoe vangt Vlaams Belang het verlies van Raf Liedts op?
- Groen blijft certitude? De partij voerde een propere campagne en trekt naar de kiezer met een enthousiaste ploeg met nieuwe lijsttrekker-voorzitter Peter Verpoorten op kop, welk wordt de rol van Groen?

Neteland ook spannend
- blijft Lieven Janssens burgemeester in Vorselaar of wordt het Ludo Adriaenssen?
- blijft Roger Gabriëls burgervader in Herenthout of wordt het Maurice Helsen of keert voormalig burgemeester Tuur Baeten terug?
- wie wordt het in Grobbendonk: Maarten Wouters of Martine Taelman?
- Volgt Guy Van Hirtum in Westerlo zichzelf op en neemt Leen Beke het in Geel over van partijgenoot Frans Peeters die de politiek verlaat?
- Volgt Ward Kennes zichzelf op in Kasterlee en doet Marcel Bellens hetzelfde in Olen? Hoe sterk is Mark Verhulst (O1 in Olen) en volgt ook de burgemeester van Lille zichzelf op?
- In Heist-op-den-Berg mag burgemeester Luc Vleugels sterke tegenstand verwachten van N-VA, Open VLD (Patrick Feyaerts) en Sp.a (David Geerts).

Provincieraadsverkiezingen
We werpen ook onze blik op de provincieraadsverkiezingen. In het district Herentals-Westerlo worden er 7 raadsleden verkozen. Het wordt uitkijken naar wat bekende namen zoals Martine Taelman, Mien Van Olmen, Peter Bellens, Jan Peeters, Daniël Marcipont en/of Mark Verhulst voor hun partij presteren.

En zondagnamiddag: rukken de plakploegen uit om
a) bij de winnaars bedankt voor x-aantal voorkeurstemmen te plakken en b) de borden weg te halen. Ze kunnen dan opnieuw voor 6 jaar weggeborgen worden.

Iedereen succes.

Blijf Nnieuws ThalsFM volgen  : 24/24 nieuws dat je raakt.










;