Open Vld arrondissement Mechelen heeft zeven kandidaten voor de provincieraad voorgesteld. De verkiezingen voor de provincie vinden samen met de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober plaats.

Lijsttrekker wordt Mechels schepen Koen Anciaux. Open Vld vindt dat de provincie meer moet doen voor de zuidelijke gemeenten."De provincie kan een bepaalde meerwaarde zijn voor bepaalde bevoegdheden, maar de dertien zuidelijke gemeenten in de provincie worden vaak stiefmoederlijk behandeld", zegt lijsttrekker Koen Anciaux. "Ons arrondissement verdient meer aandacht."

Open Vld is voorstander van het afschaffen van het provinciale niveau, maar meent dat zolang het bestaat, de partij haar verantwoordelijkheid moet nemen. "De stad Antwerpen is te belangrijk voor de provincie, die vaak denkt als een extra departement van de stad Antwerpen.

" Open Vld hoopt dat de provincie een platform kan zijn om de Vlaamse en federale overheid te overtuigen in lokale projecten te investeren en een partner kan zijn voor lokale besturen."

Volgens Open Vld staat het arrondissement Mechelen voor belangrijke uitdagingen wat betreft onder meer mobiliteit en woonbeleid. "Er kan echt meer gebeuren voor onze regio, denk maar aan recreatiepark De Nekker. Het duurt zo lang voor daar iets gebeurt, terwijl de geldstromen te vaak naar andere projecten gaan", zegt Anciaux.

De zeven kandidaten zijn allen sterkhouders in hun gemeente, waar Open Vld in de meerderheid zit. Lijsttrekker wordt dus Mechelaar Koen Anciaux, schepen en voorzitter van het Sociaal Huis in Mechelen. Daarna volgt Inge De Bie, sinds 2015 schepen in Putte.

Derde kandidaat is Patrick Feyaerts uit Heist-op-den-Berg. Hij is naast schepen ook al 18 jaar provincieraadslid. Nawale Messari uit Willebroek is de vierde kandidate. Op de vijfde plaats staat de 20-jarige Lore Roelandts uit Sint-Katelijne-Waver, die vooral de jongeren in de provincie wil vertegenwoordigen.

Walter Grootaers uit Lier is de zesde kandidaat. Lijstduwer is Bart Somers, al jarenlang burgemeester van Mechelen. (Belga)