In 2015 heeft gemeente Herenthout het eigendom 'Verheyen' aangekocht. Bij de aankoop van site Verheyen waren ook twee handelspanden betrokken: café Molenhuis en broodjeszaak Bij de Gommer.

Schepen Maurice Helsen : 'Het lokaal bestuur wenst deze panden voor 30 jaar in erfpacht te geven. De inschrijvingsperiode werd verlengd tot en met 15 september 2022.

De erfpachtovereenkomst specifieert dat de bestemming van de panden moet blijven, en dat deze dus moeten aangelegd en uitgebaat worden als een horecagelegenheid.

Van café Molenhuis (Molenstraat 52) zal de handelshuur in 2022 vervroegd beëindigd worden. De handelshuur van broodjeszaak Bij de Gommer (Molenstraat 54) loopt af op 30 juni 2023.

Bij de gunningscriteria wordt veel belang gehecht aan de optimale benutting van het perceel en de visie van de invulling. Duurzaamheid en integratie van groen zijn daarbij belangrijke pijlers.

De gemeente wenst namelijk de omliggende percelen op termijn te vergroenen en de ruimtelijke kwaliteit op te waarderen. Er moet ook oog zijn voor lokale samenwerkingen en er moet een meerwaarde gecreëerd worden qua beleving. Daarnaast moet het uitzicht van de oorspronkelijke panden behouden blijven met respect voor de authenticiteit en de erfgoedwaarde.

Gemeente Herenthout hoopt alvast op een mooie en duurzame samenwerking. Voor een bezoek ter plaatse kan er contact opgenomen worden met het departementshoofd technische dienstverlening Chris De Winter via 014 50 21 21 of kan er deelgenomen worden aan de infoavonden in juli en augustus. Inschrijven voor de erfpacht kan tot en met 15 september.

Meer info:  Infoavond in café Molenhuis op

- Woensdag 27 juli om 19.30 uur
- Maandag 22 augustus om 19.30 uur

www.herenthout.be/erfpacht