Het lokaal bestuur Grobbendonk is geruime tijd bezig met de opmaak van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan Mercurius. Overeenkomstig artikel 2.2.18 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (VCRO) wordt een participatieprocedure georganiseerd, waarin een publieke raadpleging en adviesprocedure vervat zitten.

Deze participatieperiode werd initieel vastgelegd van donderdag 28 maart 2019 t.e.m. zondag 26 mei 2019. Het college van burgemeester en schepenen oordeelde dat het wenselijk was om de participatieperiode verder uit te breiden en op die manier bijkomende kansen te bieden aan inspraak vanuit de bevolking. De participatieperiode wordt bijgevolg verlengd t.e.m. 15 juni 2019.

De startnota, kaartenbundel en procesnota liggen ter inzage bij de dienst Omgeving op het gemeentehuis, Boudewijnstraat 4 te Grobbendonk, en dit tijdens de openingsuren. De betreffende documenten zijn eveneens te downloaden via www.grobbendonk.be/rup-mercurius.

In het kader van de verlengde participatieprocedure zullen op 6 juni om 19.30 uur rondetafelgesprekken worden georganiseerd voor alle geïnteresseerden. Deze gesprekken vinden plaats in gemeenschapscentrum De Volle Vaart, Vaartkom 6 te Grobbendonk. Aan de deelnemers wordt gevraagd zich vooraf in te schrijven via mail, omgeving@grobbendonk.be, en dit uiterlijk op 4 juni 2019.

Alle reacties in het kader van de participatieprocedure kunnen aangetekend of tegen ontvangstbewijs worden bezorgd aan het college van burgemeester en schepenen van het lokaal bestuur Grobbendonk, Boudewijnstraat 4, 2280 Grobbendonk.

Reacties kunnen eveneens per mail gericht worden aan omgeving@grobbendonk.be. Alle reacties dienen ten laatste op 15 juni 2019 ingediend te worden.