U bent hier

Vermijd omgeving Zilvermeer tijdens Pennenzakkenrock op donderdag 28 juni

Mol
20.06.2018 - 11.43u
Door: Lex Verellen

Om de grote toeloop voor Pennenzakkenrock op donderdag 28 juni in goede banen te leiden, wordt een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd. Algemene richtlijn is dat wie niet absoluut in de buurt van het Zilvermeer moet zijn, er beter wegblijft.

Het Zilvermeer verwacht tijdens deze recordeditie 28.000 kinderen op een uitgebreid festivalterrein én 450 tot 470 bussen. De verkeersmaatregelen omvatten onder andere het volledig afsluiten van de Baileybrug tussen 6 en 18 uur én het invoeren van éénrichtingsverkeer op de Zilvermeerlaan en de Postelsesteenweg. Een wegomlegging is voorzien.

Op donderdag 28 juni gelden tussen 6 en 18 uur onder andere volgende maatregelen:

ü Sluis

o Doorgangsverbod vanaf de Brandstraat tot aan de Postelsesteenweg, uitgezonderd plaatselijk verkeer en bezoekers Pennenzakkenrock in Sluis en Zilvermeerlaan.

ü Omgeving Zilvermeer

o Eénrichtingsverkeer vanaf Wolfsbos tot Postelsesteenweg, uitgezonderd fietsers en bromfietsers in de Zilvermeerlaan.

ü Postelsesteenweg (N136)

o Eénrichtingsverkeer, uitgezonderd fietsers en bromfietsers, in de Postelsesteenweg N136 vanaf de Zilvermeerlaan tot de ingang van Ecocentrum De Goren. Rechts van de rijbaan wordt een parkeerruimte voor de pendelbussen voorzien.

ü Baileybruggen

o Afgesloten van 6 tot 18 uur voor auto's. Fietsers en bromfietsers kunnen de brug wel gebruiken.

Wegomlegging

Het verkeer komende vanuit Postel volgt de wegomlegging via Diel - Dessel - Turnhoutsebaan - Kapellestraat - Ginderbuiten – Zuiderring N71. Voor vrachtwagens loopt de wegomlegging via Turnhoutsebaan - Kapellestraat - Ginderbuiten - Zuiderring N71.

Leenhofstraat

In de Leenhofstraat, gedeelte tussen Turnhoutsebaan en Oostervennestraat, wordt de straat voorbehouden voor de pendelbussen tussen het treinstation en het festivalterrein. Hierdoor geldt in de Leenhofstraat van 8.30 tot 17 uur doorgangs- en parkeerverbod.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto