Op het jaagpad langs het kanaal Herentals-Bocholt aan de overzijde van de bedrijfssite van Umicore in Olen is gisterenavond het levenloze lichaam gevonden van Christine Lenaerts uit Bouwel. Het is nog niet duidelijk hoe zij om het leven kwam.

De 45-jarige vrouw was sinds zondag 22 april vermist. Nadat zij om 20 uur haar vader had afgezet bij hem thuis in Antwerpen, was er geen spoor meer van haar.

De verpleegster in de gevangenis van Antwerpen kwam vorige week in opspraak nadat zij een ontsnapte gevangene onderdak had gegeven. Die was tijdens haar penitentiair verlof niet naar de cel teruggekeerd.

Twee weken later stond ze plots bij Christine Lenaerts voor de deur. Ze was toegetakeld door haar vriend. De verpleegster gaf haar onderdak op voorwaarde dat de vrouw zich maandag terug in de gevangenis zou melden.

Maar toen ze de gevangenis naderden, sprong de vrouw plots uit de auto en ging er weer vandoor. De verpleegster werd hierna geschorst. Ze gaf aan dat ze bang was voor de vriend van de ontsnapte gevangene. Die zou haar eerder ook al gestalkt hebben.

De politie heeft een moordonderzoek geopend. (belga)