U bent hier

Vermist@Kasterlee

Kasterlee
21.09.2017 - 11.28u
Door: Herman Gezelle

Het gebeurt dat mensen met geheugenproblemen of (beginnende) dementie verloren lopen, ronddolen of vermist geraken. Met het project 'Vermist@Kasterlee' wil het gemeentebestuur mantelzorgers helpen snel en efficiënt te reageren bij onrustwekkende verdwijningen van hun dierbaren.

Er wordt ingezet op twee sporen: enerzijds worden mantelzorgers aangespoord om preventief de 'fiche vermiste persoon' in te vullen en te bewaren op een duidelijke plaats voor het geval een dierbare vermist raakt.

"Op deze fiche staat heel specifieke informatie", licht schepen van welzijn Sumati Adriaensen (CD&V) toe, "bijvoorbeeld waar het ouderlijk huis van de vermiste persoon gelegen was en waar hij of zij werkte. Op deze manier kan een zoekactie meteen heel gericht starten."

Daarnaast wordt ook een leidraad aangereikt: "Hierin komt aan bod wat je zelf al kan ondernemen als een persoon vermist is, wanneer je de politie belt of hoe je best reageert als de vermiste persoon wordt teruggevonden."

Het project 'Vermist@Kasterlee' verloopt in samenwerking met de Politie Regio Turnhout en de verschillende thuiszorgdiensten. Het kadert in 'Kasterlee dementievriendelijke gemeente.

De fiche 'vermiste persoon' en de checklists zijn beschikbaar op de gemeentelijke website of kunnen afgehaald worden op de gemeentelijke welzijnsdienst in het Sociaal huis, in het gemeentehuis of bij de politiepost Kasterlee. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto