Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vernieuwd Eekhoorntjespad feestelijk geopend : beleefpad

Eekhoorntjespad - AnneliesGrietens

Na meer dan 20 jaar is het natuurleerpad van Ed de Eekhoorn vernieuwd en omgetoverd tot een ideaal beleefpad Dit spannende en educatieve pad, dat voor het eerst werd voorgesteld in 2003, kreeg een grondige opfrisbeurt.

Het oorspronkelijke Eekhoorntjespad kwam tot stand dankzij een samenwerking van kleuterschool 't Bosvriendje, de diensten van Bos en Groen, het gemeentebestuur van Kasterlee, de Mina-werkers en enkele enthousiaste studenten van de Kleuternormaalschool in Vorselaar.

Het project richtte zich op kinderen van 3 tot 8 jaar en bood groepen een speelse manier om meer over het milieu te leren.

Dankzij subsidies van LEADER en in samenwerking met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, is het Eekhoorntjespad nu een nog leuker avontuur. De officiële opening vond woensdag plaats waarbij kinderen en ouders het vernieuwde pad konden verkennen en genieten van allerlei nieuwe speelelementen.

Het pad is speciaal ontworpen voor kinderen van 3 tot 8 jaar, die graag wandelen, ontdekken en spelen in de natuur. Voor een nog leukere ervaring kunnen bezoekers het prEDboekje aanschaffen in het toeristisch infokantoor voor slechts 2 euro. Dit boekje zit boordevol extra opdrachten en weetjes over de bosbewoners, wat de tocht nog interessanter maakt.

"Het vernieuwde Eekhoorntjespad biedt kinderen een fantastische manier om spelenderwijs te leren over de natuur. We zijn trots op deze prachtige samenwerking en nodigen oud en vooral ook jong uit om het nieuwe Eekhoorntjespad te komen ontdekken." zegt burgemeester Ward Kennes.  Foto Eekhoorntjespad / AnneliesGrietens / NNieuws.

Eekhoorntjespad - AnneliesGrietens

Deel dit artikel