U bent hier

Vernieuwd recyclagepark in Grobbendonk in gebruik genomen

Grobbendonk
01.10.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

Maandagmiddag is in Grobbendonk het nieuwe recyclagepark op Beverdonk officieel in gebruik genomen. Schepen van milieu Maarten Wouters (CD&V) is tevreden met de realisatie.

Door de aanleg van de nieuwe brug van de watergebonden industriezone Beverdonk, was het noodzakelijk het bestaande recyclagepark aan te passen.

Tegelijkertijd werd de focus op de werking verlegd. De focus ligt voortaan op duurzaamheid, hergebruik en recyclage.

De toegang is geautomatiseerd en ook de registratie van de goederen is verloopt voortaan automatisch. Daarbij werd gestreefd naar een zo groot mogelijke gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker.

De toegang tot het recyclagepark verloopt met de electronishe identiteitskaart. Door de registratie van bezoekers kunnen heel wat gegevens verzameld worden waarop nuttige analyses kunnen gebeuren.

Ook het automatisch registreren van de betaalfracties verloopt vlot en autonoom, eveneens met de elektronische identiteitskaart.

Voor het groenafval is een afzonderlijk plaats achteraan het recyclagepark voorzien. Groenafval wordt verwerkt om 100 % als compost te worden herbruikt.

Er werd door het gemeentebestuur 150.000 euro in het park geïnvesteerd. De Dienst Scheepvaart was nog eens goed voor 300.000 euro.
imageMeer nieuws

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Kempen regio | Neteland 17.09.2021 - 19.34u reading time4min

3e Amateur B

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto