Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vernieuwing fietspaden Sint-Theresiastraat Mol vanaf 7/11

Maandag 7 november start een aannemer met het vernieuwen van de fietspaden langs de Sint-Theresiastraat Mol tussen de ovonde in Achterbos en de Postelarenweg.

Deze vernieuwing voeren we samen uit met een versmalling van de rijbaan tot een breedte van 5 meter. Een smallere rijbaan verlaagt de snelheid en verhoogt de verkeersveiligheid. De rijbaan blijft voldoende breed om voertuigen elkaar veilig te laten kruisen.

Door het faillissement van de aangestelde aannemer konden de eerder aangekondigde werken jammer genoeg niet doorgaan zoals gepland. Tijdens het buurtoverleg in aanloop naar deze werken, ontvingen we van buurtbewoners opmerkingen over de overdreven snelheid door de zeer brede rijbaan.

Nieuw ontwerp

De situatie met de aannemer en de bewonersopmerkingen hebben finaal geleid tot een nieuw ontwerp. Daarbij combineren we de aanleg van betonnen fietspaden van 1,75 meter breed met een versmalde rijbaan. De bestaande goot en boordsteen worden opgebroken, waarna het vernieuwde fietspad naar de binnenzijde van de weg wordt uitgebreid.

Tijdelijk éénrichtingsverkeer

De werkzaamheden duren – mits gunstige weersomstandigheden – tot ongeveer begin maart. Voor de kerstvakantie leggen we het nieuwe fietspad aan de zijde van de Blokstraat aan (even huisnummers). Nadien het kerstverlof komt de overzijde aan de beurt.

Tijdens de werken geldt éénrichtingsverkeer over de volledige lengte van de Sint-Theresiastraat. De rijrichting vanuit Achterbos richting Postelarenweg blijft steeds mogelijk. Voor de andere rijrichting geldt een omleiding via de parallelweg Rollekens.

Met een bewonersbrief werden de betrokken bewoners geïnformeerd over de bereikbaarheid van hun oprit tijdens de werken. We vragen daarbij om de uithardingstermijn van de nieuwe betonverharding strikt te respecteren.'

Sint-Theresiastraat , Mol, België

Deel dit artikel