De gemeentelijke website van Vorselaar heeft deze week een nieuw jasje gekregen. Redelijk uniek want opnieuw werd de website volledig van A tot Z in eigen beheer ontwikkeld door het IT- en communicatieteam van Vorselaar.

'Door het intensieve werk van Rob Beirens en Elke De Soomer kon de gemeente daarmee de kosten van een externe leverancier besparen', zegt Lieven Janssens, burgemeester.

'Met de vernieuwde website investeren we in een krachtigere communicatie met onze inwoners. Ook blijven we inzetten op een verbeterde digitale dienstverlening en zal je de komende maanden nog meer online kunnen afhandelen.

Belangrijk is ook ons e-loket voor burgerzaken zodat je een heleboel attesten voor burgerzaken (uittreksel strafregister, huwelijksakte, ...) volledig online kan aanvragen en ontvangen.

De website is ook opnieuw ingedeeld. Zo zal je bepaalde informatie sneller terugvinden. Bovendien is er een uitgebreide zoekfunctie aanwezig zodat je bij het ingeven van een bepaalde zoekterm onmiddellijk bij de juiste informatie terecht komt.

Alle informatie is vlot terug te vinden: alle beleidsprojecten, masterplannen en bijvoorbeeld ook de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die de gemeente als leidraad neemt in haar meerjarenplan.

www.vorselaar.be werd ondertussen ook gescreend door de Federale Overheidsdienst BOSA die de toegankelijkheid monitort. Vorselaar scoort daar nu ook prima op.

De nieuwe website is dus op alle vlakken een grote stap vooruit. Ook in de nabije toekomst zal Vorselaar verder blijven inzetten op moderne en digitale communicatie.'