Vanaf 21 oktober tot begin november voert het Agentschap Wegen en Verkeer structurele onderhoudswerken uit op de N116 in Ranst/Broechem en Nijlen. Op enkele plaatsen wordt het wegdek van deze lange gewestweg vernieuwd. Ter hoogte van de werf zal de weg in beide richtingen tijdelijk afgesloten worden en wordt het verkeer omgeleid.

Werk op verscheidene plaatsen

Op enkele plaatsen in Ranst, in deelgemeente Broechem en in Nijlen wordt het wegdek van de N116 grondig vernieuwd. Er zal daarbij op verscheidene plaatsen tegelijkertijd gewerkt worden :

-       Broechemsesteenweg in Nijlen

-       Massenhovensesteenweg en Pertendonckstraat in Broechem

-       Broechemlei en het kruispunt Broechemlei/Doggenhoutstraat/Ranstsesteenweg in Ranst.

Het bestaande wegdek wordt afgefreesd en opnieuw geasfalteerd. Waar nodig wordt ook de onderlaag vervangen. Dat zal beter rijcomfort opleveren. Er worden ook nieuwe wegmarkeringen aangebracht. In het centrum van Broechem komen er fietssuggestiestroken in okergele kleur die de veiligheid van de fietsers zullen verbeteren. Ook vorig jaar werden er op verscheidene plaatsen op de N116 al stukken van het wegdek gerenoveerd.  

Hinder en bereikbaarheid tijdens de werken

  • Ter hoogte van elke werf zal de N116 in beide richtingen onderbroken worden voor het doorgaande verkeer. Dat volgt tijdelijk een lokale omleiding die duidelijk bewegwijzerd aangegeven zal staan.
  • Plaatselijk verkeer is alleen mogelijk buiten de uren van activiteit op de werf.
  • De voetpaden blijven in gebruik. Voetgangers hebben dus altijd een doorgang.
  • Fietsers volgen de omleiding of stappen af en gebruiken de voetpaden om de werfzone te passeren.
  • Het verkeer in de wijde omgeving mijdt best de N116 in Ranst, Broechem en Nijlen en volgt een omleiding via de N14 en de N10.

Asfalteringswerk is niet mogelijk bij nat weer. Het is dus mogelijk dat de werken langer duren dan aangekondigd.